S pomočjo pomlajevalnega tretmaja z lastno plazmo bogato s trombociti (PRP) na naraven način pomladimo kožo. Ta metoda je primerna tudi za reševanje raznih kožnih nepravilnosti, ki so posledice aken, brazgotin, strij ipd. V povrhnjico kože se pri tej metodi pomlajevanja injecira lastno plazmo s trombociti, ki se jo pridobi iz lastne krvi. Ker gre za popolnoma naravno sestavino, ki povsem ustreza našemu telesu, ni nobene nevarnosti, da bi jo naše telo zavrnilo in povzročilo alergično ali drugo imunsko reakcijo. Najpogostejša vprašanja in pomisleki tistih, ki se zanimajo za pomladitvene PRP tretmaje na popolnoma naraven način, so si precej podobna. Preverite, če boste med odgovori na deset najpogostejših našli tudi pojasnila, ki zanimajo vas!

1. Ali boli zdravljenje s plazmo bogato s trombociti (PRP)?

Ko zdravnica razkuži vaš obraz, bo na mesto zdravljenja nanesla lokalni anestetik. Čeprav lahko čutite, da se zdravljenje izvaja, ne boste čutili bolečine ali neugodja. Popolnoma varno je, da vzamete aspirin pred ali po zdravljenju, da zmanjšate tveganje za morebitno bolečino po zdravljenju. Za pospeševanje celičnega pomlajevanja lahko tudi hladite z ledom mesto zdravljenja.

2. Kako dolgo traja PRP pomladitveni tretma?

Večino PRP tretmajev je mogoče zaključiti v 30 minutah do ene ure. To časovno obdobje vključuje odvzem krvi, obdelavo plazme v centrifugi in vbrizgavanje s trombociti bogate plazme nazaj v kožo pacienta.PRP terapija velja za minimalno invazivno ambulantno zdravljenje. V skladu s tem se veliko ljudi vrne k običajnim vsakodnevnim dejavnostim takoj po tretmaju. Priporočeno je, da se 24 ur po tretmaju nekoliko umirite. Našim pacientom priporočamo, da se 24-48 ur po posegu izogibajo vročini in da se do naslednjega dne izogibajo umivanju tretiranega območja z vodo.

3. Kolikokrat moram opraviti PRP pomladitveni tretma?

V treh tednih po opravljenjem tretmaju boste opazili izboljšanje tonusa in teksture kože. Da dosežemo želene rezultate, se priporočajo štiri tretmaji v razmaku od 4 do 8 tednov. Potrebujete le pet PRP tretmajev, da drastično izboljšate videz keloidnih brazgotin. Brazgotine po aknah pa se lahko pozdravijo v dveh do štirih tretmajih. Pomlajevalni tretma z lastno plazmo PRP ponovimo na vsake 1-2 leti, da ohranimo mladost tretirane kože.

4. Ali obstajajo stranski učinki?

V LUX Estetiki svojim pacientom priporočamo PRP terapijo, ker pomlajevanje na splošno spremlja malo stranskih učinkov. To je delno zato, ker je ta postopek minimalno invaziven. Pa tudi zaradi dejstva, ker pacientom vbrizgamo lastno plazmo, kar je vsekakor koristno tudi za zaščito pred okužbo ali zavrnitvijo zdravljenja.Običajno so edini neželeni učinki, ki jih imajo bolniki s PRP, blage modrice (pikice) ali bolečine ob pogledu na injekcijo. Te neželene učinke pogosto odpravite z nekaj počitka in s tableto proti bolečini.

5. Kako se PRP terapija razlikuje od Botoks injekcij oz. polnil s hialuronsko kislino?

Med PRP terapijo se centrifugirana plazma, bogata s trombociti, vbrizga v vašo kožo za naravni proces pomlajevanja z rastjo kolagena, v nasprotju z izboljšanjem posameznih drobnih linij ali gub z uporabo polnil s hialuronsko kislino. PRP terapija pomaga zapolniti področja, ki jih sicer ni mogoče doseči ali jih ni varno zapolniti z drugimi polnili ali injekcijami.

6. Kakšna je razlika med nanašanjem PRP plazme z injekcijami in z mikro iglami (micro-needling)?

Rezultati PRP z micro-needlingom so boljši od tistih, ki jih dosežemo z injekcijskim nanosom. Micro-needling je manj boleč in zahteva sorazmerno manj časa. Poleg tega omogoča popolno penetracijo PRP plazme v več ravnin kože v nasprotju z drugimi injekcijami, kjer je izoliran na eno področje.

7. Ali je PRP tretma z lastno plazmo namenjeno tudi zdravljenju poškodovanih las in lasnih mešičkov?

Ja, v LUX Estetiki apliciramo PRP plazmo obogateno s trombociti tudi za zdravljenje poškodovanih las. Vzamemo vašo kri, jo vstavimo v centrifugo in jo ločimo na sestavne dele: plazmo obogateno s trombociti, hormoni, vitamini in beljakovinami. Vse te sestavine injeciramo v vaše lasišče, te pa prekrvavijo in nahranijo lasne mešičke in spodbudijo ter pospešijo regeneracijo vašega lasišča (delitev celic). Tretma je idealna rešitev za vse, ki se spopadate z: – Poslabšanjem stanja las, povezano s travmatskimi postopki (barvanje in osvetljevanje las). –  Difuzno alopecio –  Slabimi in tankimi lasmi –  Prhljajem – Priporočamo ga tudi mamicam, ki se po porodu soočajo z izpadanjem las / pomanjkanje leska / stanjšanimi lasmi.Priporočajo se 3 tretmaji v intervalu od 4-6 tednov, nato pa se priporoča 1 tretma na leto za vzdrževanje.

8. Ali obstaja kakšna nadaljnja oskrba med zdravljenjem lasišča s PRP plazmo?

Po polurni PRP terapiji ni nobenih težav, ki bi vas ovirale pri vašem vsakdanjem življenu. Kljub temu, v LUX Estetiki priporočamo, da 12 ur pred in po posegu ne uporabljate nobenih dražečih snovi, kot je šampon. Priporočljivo je tudi, da se izogibate uporabi izdelkov, podobnih aspirinu, za lajšanje bolečin. Razen tega ni dodatnih priporočil za nadaljnjo nego.

9. Imam še nekaj vprašanj v zvezi z mojim zdravstvenim stanjem, ki bi lahko vplivalo na PRP zdravljenje. Ali lahko pridem na posvet z zdravnico?

Vaša PRP terapija se začne s celovitim posvetom z zdravnikom. Med posvetovanjem vam bomo zastavili številna vprašanja o vašem stanju, simptomih, splošnem zdravju in možnostih zdravljenja, ki ste jih poskusili v preteklosti. To pomaga naši zdravnici, da se odloči, ali je PRP terapija prava za vas ali ne. Poleg tega lahko vaši odgovori na ta vprašanja zagotovijo vpogled v to, koliko PRP tretmajev je morda potrebnih, da bi vam prinesli spremembo.Na brezplačni posvet z našo zdravnico Biljano se lahko se lahko naročite na telefonski številki 05 902 17 40.

10. Kakšne so cene pomladitvenega tretmaja z lastno PRP plazmo?

Vse cene pomladitvenega tretmaja s PRP plazmo se nahajajo na na tej spletni povezavi –> Cenik.POZOR 40% POPUST! Če se na pomladitveni tretma naročite najkasneje do 30.11.2022, prejmete kar 40% popust!! Ne zamudite te priložnosti in si zagotovite svoj popust TUKAJ >>

Recommended Posts