fbpx Skip to content

Botoks in filler tretmaji

estetski tretmaji
estetski tretmaji
botoks in filler tretmaji

LUX ESTETIKA PREDSTAVLJA:

POMLAJEN IN NARAVEN OBRAZ Z ZDRAVNIŠKIM BOTOKS IN FILLER TRETMAJEM

Botoks in filler tretma opravi zdravnica z veljavno licenco za delo v Sloveniji. Tretma se opravi v zdravstveni ambulanti z najvišjimi kakovostnimi standardi (v kliničnem okolju).

Smo zdravniška ambulanta z veljavno licenco za opravljanje botoks in filler tretmajev.

V naši ambulanti v Kopru vam najprej nudimo brezplačen posvet v zvezi s tretmajem, odgovorimo na vsako vašo vprašanje ali dvom, se pogovorimo o temu kaj želitesledi 10-15 minutni neboleč tretma. Po dveh tednih opravimo še kontrolo.

Zaradi ”zahtevnosti” gubic, vsak tretma prilagodimo starosti stranke: 30-40 let, 40-50 let in 50-65+ let. Tretmaje opravi zdravnica Biljana Vasileva, ki ima veljavno licenco za to delo v Sloveniji. Odveč je bojazen, da bi po botoks&filler  tretmaju izgledale napihnjene in zategnjene kot nekatere Hollywoodske zvezde.

ZDRAVNIŠKI BOTOKS TRETMA V LUX ESTETIKI V KOPRU IN LJUBLJANI:

 • povrne mladosten in svež videz
 • naraven videz (vaši znanci bodo opazili samo, da ste spočiti in mladostni)
 • poseg traja 10-15 minut
 • injiciraje je praktično neboleče (uporabimo zelo fine igle)
 • kontrola se opravi čez 2 tedna po tretmaju
 • učinek traja 5 mesecev
 • po 5 mesecih se stanje ne poslabša, ampak se vrne na stanje pred tretmajem
 • kontrola se opravi čez 2 tedna po tretmaju
 • uporablja se za glajenje gubic
 • opravi ga zdravnica v zdravniški ambulanti
 • po posegu ostanejo drobne pikice, ki jih lahko prekrijemo s pudrom (max. 1-2 dni)
botoks in filler tretmaji
botoks in filler tretmaji

KATERE GUBICE NA OBRAZU ZGLADIMO IN KATERE PREDELE OBRAZA IZBOLJŠAMO S TRETMAJEM ?

Čelo + očesni del

Na čelu lahko opazite vodoravne črte in gubice med obrvmi. Te se začnejo kot »izrazne gube« in jih deloma povzročijo izrazi obraza, sčasoma pa se poglobijo. V zunanjih kotičkih oči se pojavijo drobne linije, ki sčasoma postanejo bolj izrazite. Znane so tudi kot gubice v kotičkih oči ali pahljačaste (smejalne) gubice. Pod očmi pa sčasoma postajajo vedno bolj izraziti podočnjaki, ki opozarjajo na fizično utrujenost.

Nos + lička

Od nosu proti ustnicam nastanejo globlje gube, ki povezujejo obe območji. Imenujemo jih nazolabialne gube. Nastanek teh gub lahko povežemo z izgubo volumna, saj so tudi znak povešene kože. Lička s staranjem izgubijo čvrstost in se nekoliko povesijo, posledica tega pa gube med nosom in kotički ustnic.

Ustnice + brada

Nad zgornjim delom ustnic in pod nosom se pojavijo drobne navpične linije, ki so velikokrat posledica kajenja, v kotičkih ustnic pa se pojavijo t.i. smejalne gubice, ki so s staranjem vedno bolj izrazite. Linija čeljusti se splošči, ustnice pa s staranjem izgubijo volumen in obliko.

UČINKI BOTOKS IN FILLER TRETMAJA

Pacijenti se lahko odločijo za botoks ali filler tretma ali pa oboje. Pred odločitvijo se posvetujete z zdravnico, ki dobro pozna in oceni anatomijo obraza ter delovanje mimike vsakega pacijenta.

botoks in filler tretmaji

CENIK BOTOKS IN FILLER TRETMAJA

Področje tretmaja
Cena *
BOTULIN – BOTOKS
Čelo
od 150 EUR
Med obrvmi
od 150 EUR
Okoli oči
od 150 EUR
Celoten obraz
od 300 EUR
Baby botoks
od 220 EUR
POLNILA – OBRAZ
1,0 ml
350 EUR
POLNILA – USTNICE
1,0 ml
350 EUR

KAJ MORATE VEDETI O BOTOKSU IN FILLERJU IN KAKO POTEKA TRETMA PRI NAS?

Pri procesu staranja se pojavi nekaj značilnih sprememb na obrazu, ki jih s fillerji zelo uspešno odpravimo. Uporabljamo jih proti:

 • izrazitim podočnjakom
 • lička brez volumna
 • viseča lička
 • gube od nosu do kotička ustnic (nazolabialne gube)
 • gube od kotička ustnic do brade (marionetne gube)
 • ustnice brez volumna

Učinki fillerja trajajo 1-2 leti.

botoks

Kaj je botoks?

Botoks ali botulinov toksin je naravna beljakovina, ki jo proizvajajo anaerobne bakterije z imenom Clostridium botulinum. Botoks je registriran in ga uporabljamo kot zdravilo. Ne uporabljamo ga za povečevanje ustnic ali katergeakoli dela našega telesa, ker ni polnilo. Dajemo ga v zelo majhnih odmerkih z zelo tanko iglico neposredno v mišico ali dele mišic, ki so odgovorne za nastajanje gub na določenem predelu. Deluje tako, da začasno omeji premikanje obraznih mišic. Najpogosteje se ga uporablja na čelu in okrog oči. Učinek izgine po cca. 5 mesecih, za ohranitev rezultatov pa je treba postopek ponoviti.

botoks

Kaj je filler – polnilo s hialuronsko kislino?

Tudi polnilo s hialuronsko kislino je popolnoma naravna snov, hipoalergenska. Gre za dermalno polnilo, ki je zasnovano tako, da zgladi gube z zapolnitvijo kože s hialuronsko kislino. Fillerji mehanično napolnijo prostor pod gubami in jih zato zmanjšajo. Prednost hialuronske kisline ni samo glajenje gubic ampak prispeva k bistvenemu izboljšanju kvalitete same kože. Pacienti opazijo in povejo, da postane koža bolj hidrirana, sveža in napeta.

Kako poteka tretma pri nas v LUX Estetiki?

1. Pred odločitvijo o posegu se najprej pogovorite z zdravnico specialistko, da se pomenite o vseh vaših pročakovanjih in strahovih. Ob tem zdravnica oceni ali ste glede na vaša pridružena stanja in bolezni primeren kandidat za tretma. V LUX Estetiki ne izvajamo tovrstnih tretmajev za osebe, ki so mlajše od 18 let, za nosečnice in mamice, ki še dojijo. Pravtako ne izvedemo tretmaja, če ima pacijent kožne bolezni kot so npr. rosacea na mestu gubic ter nevrodegerativne bolezni, Myasthenia gravis, Sindrom Eaton Lambret, nedavni zobozdravstveni poseg (2 tedna), osebam, ki so alergični na Lidocaine ipd. ter osebam s herpesom.

2. Sledi poseg, ki običajno traja 10-15 minut. Predhodno očistimo obraz s fiziološko raztopino, označimo točke injiciranja in injiciramo botoks v standardnih količinah. Uporabimo najfinejšo iglo, tako je injiciraje praktično neboleče.  Rezultat je viden po cca. 7 dneh., učinek pa traja v povprečju 5 mesecev. Takoj po posegu ostanejo zelo drobne pikice, ki jih lahko prekrijemo s pudrom (max. 1-2 dni). Poseg se opravi v zdravstveni ambulanti z najvišjimi kakovostnimi standardi. Opravi ga zdravnica z veljavno zdravniško licenco. 

3. Po posegu priporočamo, da v prvih urah preventivno zmanjšate fizično dejavnost in ne mencate ali masirate predela injeciranja, da ne preusmerite botoks na neželena mesta. Ko se dokončno veže, tega tveganja ni več.

4. Po dveh tednih se ponovno zglasite v naši ambulanti na kontroli.

KAJ VSE VPLIVA NA NASTAJANJE GUBIC?

Naravno staranje kože

Prvi in glavni dejavnik za nastanek gub, ki je genetsko pogojen, je naravno staranje kože. Z leti se naravna proizvodnja hialuronske kisline, kolagena in elastina v celicah zmanjšuje, kar vodi do povešanja kože. Prav tako se zmanjša elastičnost kože, in če je ta suha, so gube toliko bolj vidne. Upad količine lastne hialuronske kisline povzroči, da struktura kože izgubi svojo polnost in čvrstost ter postane bolj dovzetna za gubanje.

Prekomerna izpostavljenost sončni svetlobi

UV-žarki prodirajo skozi kožo in poškodujejo celice ter strukturo kolagenskih in elastičnih vlaken, kar pospeši nastanek gub. Izpostavljenost soncu privede do izgubo elastičnosti kože in poškodbe kožne bariere, kar pripelje do hitrejšega staranja. Čeprav s prostim očesom takoj ne vidimo vpliva se vse te poškodbe pokažejo čez nekaj let v obliki starostnih peg in gubic v najhujšem primeru tudi kot kožni karcinom.

Kajenje

Kajenje sproži oksidativni stres, kar prostim radikalom omogoči, da poškodujejo strukturo kože in pospešijo pojav znakov splošnega staranja kože, vključno z gubami. Koža je zaradi slabše cirkulacije krvi tanjša, poslabša se pretok hranilnih snovi. Zaradi teh negativnih vplivov je že dolgo v obtoku tudi izraz ”kadilski obraz”, ki označuje osebo, ki ji pripišemo več let, kot jih dejansko ima. Zaradi kajenja namreč upada elastičnost kože, rezultat pa je (pre)zgodnji pojav gub okoli oči, ustnic, lic in čeljust, izda pa nas tudi koža podočnjakov.

Mimika obraza

Pri večini ljudi se prve gube na obrazu pojavijo po 30. letu. Na čelu in med obrvmi nastanejo navpične in vodoravne gube zaradi mrščenja, prav tako okrog oči. Če se zelo potrudimo z nadzorom mrščenja, lahko morda nekoliko preprečimo njihovo poglabljanje.

Nezdrav življenjski stil (stres, nezdrava prehrana, alkohol, smog)

Na nastanek gub vplivajo različni dejavniki, kot so hormonsko ravnovesje in spremembe, vpliv zunanjih dejavnikov, kot so smog, mraz, veter in sončni žarki, nezdrave navade, denimo kajenje in pitje alkohola, stres, nezdrav način prehrane ipd. Mesto, na katerih se pojavijo gube na vašem obrazu pa naj bi razkrivalo stanje vašega zdravja.

(Pre)hitro hujšanje

Na obrazu je relativno malo maščobe, ki skrbi za napet videz kože. Telo se pri pridobivanju teže spreminja in proizvede tudi več novih kožnih celic in postane koža na obrazu čvrsta in napeta. Ko pa začnemo hujšati, telo najprej porabi maščobo na obrazu, saj ni najnujnejša za preživetje (naše telo namreč razume hujšanje kot stanje ogroženosti, stanje pomanjkanja, na katerega se je treba pripraviti). Torej, manj maščobe, večja uvelost in postaran videz obraza.

KATERE TEGOBE, KI JIH POVZROČAJO GUBICE NA OBRAZU,

LAHKO REŠIMO Z BOTOKS ALI FILLER TRETMAJEM?

Priznajmo si … staranje je lepo, smo bolj modri, cenimo tiste prave reči, imamo ob sebi izbrane prijatelje, nimamo stanovanjskega problema, imamo svojo družino, pa še kaj lepega bi se našlo. Prizanjmo si tudi, da bi pa vseeno radi obdržali sveže, mladostno, naravno in sijočo kožo na obrazu. Botoks in fillerji naredijo razliko! Učinki trajajo tudi 5 mesecev in najlepše je pa dejstvo, da izgledamo NARAVNO SVEŽI IN MLADOSTNI. Naj poudarimo, da smo v LUX Estetiki pristaši manj je več, to pomeni, da injeciramo  botoks in fillerje v manjših količinah za pričakovane rezultate. Nikoli ne boste izgledali ”napihnjene in zategnjene” v obraz.

botoks in filler tretmaji

UTRUJEN VIDEZ

JEZEN OBRAZ

POVEŠENA KOŽA

IZRAZITI PODOČNJAKI

SIVKAST VIDEZ KOŽE

STROGE LINIJE OBRAZA

ZDOLGOČASEN IZRAZ

BOTOX CENA FILLER CENA

 • Kakšna bo cena posega z botoksom in/ali  fillerjem je odvisno od količine oz. enot vbrizganega botoksa oz. fillerja. Potrebna količina je odvisna od področja, ki se ga targetira, kot tudi od velikosti in aktivnosti mišic. Pri moških je npr. potrebna večja količina botoksa.
 • Vse zainteresirane vabimo, da nas pokličete na telefonsko številko +386 (0)5 902 1740 ali pišete na e-naslov info@luxokulistika.si in se naročite na brezplačni posvet, kjer vam bomo lahko na podlagi vaših želj povedali točno končno ceno.
 • Pri vseh naših storitvah zagotavljamo 100% diskretnost.

Rezervirajte termin

Obrazec za naročanje

1

ZA PREJEM POPUSTA VNESITE VAŠE KONTAKTNE PODATKE

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.

View more
STRINJAM SE
ZAVRNI