Z vami želimo deliti nekaj več informacij o povečanju ustnic s hialuronsko kislino. Namreč v naši kliniki je vse več popularna, a kljub temu opažamo, da je še vedno prisotnih veliko vprašanj na to temo.

 

Naj vas najprej pomirimo, da je hialuronska kislina popolnoma naravna snov, ki jo najdemo v telesu in ki se sčasoma v telesu razgradi. Ko se razgradi, se lahko same odločite ali boste postopek ponovile ali ne. Mi uporabljamo najkakovostnejša polnila za ustnice s hialuronsko kislino Juvederm in Belotero.

 

V naši kliniki izvede aplikacijo polnila s hialuronsko kislino zdravnica Biljana Vasileva. Običajno je 0,5 ml – 1 ml dermalnega polnila dovolj za prvi tretma, s katerim se doseže naraven videz. Tretma traja vse skupaj približno tri četrt ure, rezultati pa so vidni nekje od 6 do 10 mesecev. Na spodnji sliki lahko vidite dva primera ustnic pred aplikacijo dermalnega polnila in po aplikaciji polnila. Na dnu je še slika ustnic takoj po tretmaju. Ustnice so otekle, kar pa običajno izveni – pri nekaterih pacientkah lahko to traja le en dan, pri drugih pa od dva do pet dni.

 

Kako je z oteklino in modricami po aplikaciji dermalnega polnila? 

Ker so ustnice zelo občutljive, bodo v prvih dneh po prejemu polnila precej otekle in boleče. Hialuronska kislina se injicira z iglo ali kanilom, zato se na mestih vboda lahko pojavijo modrice in pordelost. 
 
  1. Po posegu je priporočljivo hladiti ustnice z mrzlimi obkladki, vendar pazljivo, da ne pritiskate nanje.

  2. Dodatno pa si lahko pomagate z izdelki iz Arnike. Arnika je zdravilna rastlina, ki ublaži bolečino, podplutbe in otekanje. Pacienti povejo, da pri nanosu kremic z arniko se modrice hitro odpravijo. Do zdaj sicer še ni bila narejena nobena znanstvena raziskava, ki bi potrdila učinkovitost arnike, vendar veliko pacientov prisega na rezultate.

Kako se pripravimo na povečanje ustnic s hialuronsko kislino? 

Približno teden dni pred nanosom polnil za ustnice se izogibajte jemanju sredstev za redčenje krvi. To so aspirin (seveda se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali estetskim strokovnjakom, če jemljete katerokoli zdravilo, ki vsebuje aspirin), ibuprofen, vitamin E in dodatek ribjega olja. Namreč po tretmaju lahko povzročijo več modric. V tem času lahko še vedno jemljete paracetamol. 

 

Tudi pitju alkohola se je priporočljivo izogibati teden dni pred tretmajem, vsekakor pa dan prej. Tudi alkohol lahko namreč povzroči dodatne neželene modrice.

 

Uživajte veliko tekočine in poskrbite za ustrezno hidracijo telesa (tudi po aplikaciji dermalnega polnila). Tudi uživanje sezonskega sadja je priporočljivo saj vsebuje veliko vode.

 

Pa ne pozabite, da v naši estetski kliniki nudimo brezplačne posvete, ki so priporočljivi za vse, ki imate vprašanja vezana na vaše zdravstveno stanje. Dobro se je prej posvetovati z zdravnico in šele nato opraviti tretma. Na posvet se lahko prijavite s klikom na spodnji gumbek TERMIN zgorj ali nas pokličete na 05 902 17 40. 

 

Popust za prvi obisk pa si lahko zagotovite z vpisom TUKAJ.

Vljudno vabljeni.

Recommended Posts