Razmišljate o laserski odpravi dioptrije?
Ste kdaj sanjali o življenju brez očal ali  kontaktnih leč?
Če se nahajate na tej strani se dobro zavedate, da imate slabši vid. “Oropani” ste brezskrbnega skakanja v morje, plavanja pod vodo in vsakodnevne skrbi za vaša očala ali leče. Da ne omenjamo rose na steklih, ki nam pozimi zamegli vid – če nosite očala seveda veste o čem govorimo.
Če se najdete v spodnjih situacijah, potem ste zagotovo že razmišljali o laserski odpravi dioptrije…

Neudobje in nepraktičnost

Omejitve pri aktivnostih

Redno vzdrževanje

Omejitev vida

Stroškovni vidik

Tveganje za okužbe oči

Če se najdete v spodnjih situacijah, potem ste zagotovo že razmišljali o laserski odpravi dioptrije…

Neudobje in nepraktičnost

Tako očala kot tudi kontaktne leče povzročata neudobje, draženje in glavobole zaradi nepravilnega prileganja, dioptrije ali dolgotrajne uporabe.

Omejitve pri aktivnostih

Očala ali kontaktne leče vas ovirajo pri različnih aktivnostih. Očala vas ovirajo pri športu in se orosijo pri nizkih temperaturah, medtem ko vam kontaktne leče delajo preglavice pri nekaterih vodnih dejavnostih zaradi možnosti izgube ali okužbe oči.
Uporaba
Tako očala kot kontaktne leče zahtevata redno vzdrževanje. Očala je treba čistiti, popraviti ali menjavati, če se poškodujejo, medtem ko kontaktne leče zahtevajo dnevno čiščenje in shranjevanje v sterilni raztopini, ki pa jo velikokrat tudi pozabimo, ko smo na poti.
Omejitve vida
Tako očala kot kontaktne leče imata omejitve pri popravljanju celotnega vidnega polja. Obrobni vid lahko ostane zamegljen, še posebej pri očalih z manjšimi okvirji ali določenih vrstah kontaktnih leč.
Stroškovni vidik
Obe možnosti prinašata stroške. Očala zahtevajo občasno menjavo in vzdrževanje, medtem ko kontaktne leče zahtevajo nenehne nakupe leč in raztopin za čiščenje, kar vodi v stroške na dolgi rok.

Tveganje za okužbe oči

Tako očala kot kontaktne leča nosita tveganje za okužbe oči, če nista ustrezno negovana. Očala lahko naberejo bakterije in umazanijo, medtem ko nepravilno ravnanje ali dolgotrajna uporaba kontaktnih leč lahko privede do resnih okužb, kot je keratitis.

Enkrat za vselej zaživite brezksrbno in uživajte svet v polni resoluciji.

Najsodobnejša laserska operacija oči brez dotika in reza roženice.

Pri nas je lasersko odpravo vida opravilo že več kot 2.443 ljudi…

Predstavljajte si, da bi v nekaj minutah rešili težavo z vidom, s katero ste se spopadali skoraj vso življenje – to je moč laserske operacije oči!

Koliko od nas hrepeni po brezskrbnih poletnih skokih v morje, zimskih trenutkih brez zamazanih očal in sproščenih športnih aktivnostih brez neprijetnosti, ki jih povzročajo očala ali leče? Laserska operacija oči vam lahko ponudi to svobodo in še več, kar je rešitev za vse, ki iščete bolj neovirano, zdravo in aktivno življenje!

Kaj lahko pričakuješ po oddani prijavi?
Po prijavi na brezplačen posvet vas bomo kontaktirali prek telefona, da se dogovorimo za termin, ki vam najbolj ustreza.
Na dan termina bomo za vas opravili brezplačne individualne meritve. Tako boste z zagotovostjo vedeli ali ste primerni kandidat za lasersko odpravo dioptrije.
Na podlagi meritev vam bomo svetovali glede posega in vas o tem tudi izobrazili.
V zadnjem koraku pa je odločitev seveda vaša, če želite opraviti poseg in se enkrat za vselej znebiti očal ali kontaktnih leč
Preverite, če ste primeren kandidat za odpravo dioptrije.

Za lasersko operacijo oči na žalost niso vsi primerni kandidati. Ključno je, da izpolnjujete pogoje, ki so potrebni za uspešne rezultate.

S tem namenom smo razvili vprašalnik na podlagi katerega lahko preverite, če ste primeren kandidat.

Tukaj preverite kaj pravijo naše stranke po laserski odpravi dioptrije

V treh korakih do popolnega vida z
LUX okulistiko

1. KORAK

Predhodni očesni pregled

2. KORAK

Skupaj izpolnimo obrazec, razložimo pacientu proceduro posega in pripravimo pacienta na laserski poseg

3. KORAK

Laserska operacija oči

Lux - HD vision (1920 × 1400 px) (3) Lux - HD vision (1920 × 1400 px) (2)
Preverite, če ste primeren kandidat za odpravo dioptrije.

Izboljšave vida po laserski operaciji oči so res izjemne

Laserska operacija očesa popravi slab vid, vas osvobodi očal in kontaktnih leč, tako da lahko živite svoje življenje polno. Gre za zelo preprost postopek, ki traja od nekaj sekund do le nekaj minut, odvisno od stopnje popravka, ki je potrebna. Največ časa namenimo predpripravam in meritvam očesnih vrednosti. Laserska operacija oči pa traja le nekaj sekund. Z lasersko operacijio oči lahko popravimo:

Kratkovidnost

Starostna slabovidnost (presbiopija) - se pojavi nekje po 40-tem letu starosti

Napredni laser s hladnim žarkom naredi subtilne prilagoditve oblike površine vašega očesa (roženice), popravi njegove drobne nepopolnosti in naredi vaš vid jasnejši in ostrejši. Pacienti so presenečeni nad tem, kako hitro okrevajo in s kakšno hitrostjo lahko uživajo življenje brez očal in kontaktnih leč.

Pomagamo ljudem do jasnega vida brez očal in leč.

Nemška najsodobnejša in svetovno priznana tehnologija: laserski sistem SCHWIND AMARIS

Za izvajanje laserskih operacij je potrebna maksimalna natančnost, saj je človeško oko izjemno občutljivo. Aplikacija laserske tehnologije nam omogoča delo z absolutno natančnostjo. Ta inovativna tehnologija podjetja Schwind, trenutno predstavlja zlati standard v svetu laserskih operacij oči in trden je izbor oftalmologa po vsem svetu.

Pri nas v LUX Okulistiki smo ponosni, da lahko prav vsakega svojega pacienta zdravimo s pomočjo tega vodečega laserskega sistema. Schwind Amaris ponuja maksimalno varnost, neprimerljivo hitrost in zanesljivo natančnost pri vsaki uporabi. Laserska operacija oči s pomočjo sistema Schwind vodijo do veliko hitrejšega procesa okrevanja v primerjavi s tradicionalno obdelavo površine.

laserska operacija oči

Precizno 5D sledenje očem

Uspeh zdravljenja poveča SCHWIND-ov aktivni 5D očesni sledilnik, ki omogoča edinstveno raven natančnosti. Povezan je z diagnostičnimi sistemi SCHWIND in zajame celotno gibanje oči (statično in dinamično) med postopkom za izjemne rezultate.
Med posegom natančno določi in kompenzira naslednje dimenzije gibanja oči:

  • X-os
  • Y-os
  • Horizontalno obračanje
  • Navpično obračanje

Rotacija oči okoli vidne osi: statična in dinamična ciklotorzija
Aparat zazna tudi spremembno velikosti zenice in se po potrebi prilagodi. V povezavi s 5D sledilnikom oči ta samodejna funkcija zagotavlja pravilno centriranje skozi celoten postopek.

Brez dotika roženice in nežnejši do oči: SCHWIND SmartSurfACE​

Strah me je, da mi bo kirurg rezal roženico, da bo tekla kri in da bo operacija zelo boleča.

Ta strah je odveč, saj ima SCHWIND laserski aparat vgrajeno t.i. SmartSurfACE tehnologijo, ki omogoča operacijo BREZ DOTIKA ROŽENICE, BREZ REZANJA, BREZ BOLEČINE.  Laserski aparat združuje prednosti površinske obdelave TransPRK brez dotika z inovativno tehnologijo SCHWIND SmartPulse. V TransPRK se vid natančno popravi skozi zgornje plasti roženice, nežno in brez dotika očesa.

Deluje brez sesanja ali reza. SmartPulse naredi površino roženice bolj gladko po laserju in pospeši proces celjenja. Pacient doživi bolj udobno zdravljenje in hitrejše okrevanje.

Spoznajte očesno zdravnico Biljano Vasilevo dr. med. spec. oftalmolog

  • Specializirala sem iz oftalmologije na oftalmološkem oddelku SB Novo mesto in na Očesni kliniki v Ljubljani.
  • Sem registrirana kot spec. oftalmolog pri Zdravniški zbornici v Sloveniji in v Veliki Britaniji.
  • Opravljala sem dodatno strokovno izobraževanje na Royal College of Ophthalmologists v Veliki Britaniji.
  • Imam več kot 8 let samostojnih izkušenj v oftalmologiji

Preko e-pošte

Pošljite želeni termin na:

Obiščite nas osebno

Na spodnjih dveh naslovih:

Preko telefona

Pošljite želeni termina na: