fbpx Skip to content

Laserska operacija oči

POPOLNOMA SVOBODNI PRI IZVAJANJU ŠPORTNIH AKTIVNOSTI

LASERSKA OPERACIJA OČI BREZ DOTIKA IN REZA ROŽENICE.

V nekaj minutah vam rešimo težavo, s katero se spopadate skoraj vse življenje

Koliko od nas si želi svobodno življenje brez očal in brez leč? Poleti lahko brezskrbno skakamo v morje, plavamo pod vodo in igramo beach volley s prijatelji brez strahu, da nam žoga prileti v očala in nam jih zvije ali celo polomi. Pozimi pa se lahko znebimo skrbi, da se nam bodo očala orosila, ko bomo vstopili v toplejše prostore. Tudi pri izvajanju drugih športnih aktivnosti se bomo lahko sprostili, saj nas očala ne bodo ovirala več. Tudi vožnja bo bolj sproščena, saj okvir očal ne bo več motil našega vidnega polja

Očala so sicer nepogrešljiv medicinski pripomoček, a so številnim uporabnikom marsikdaj tudi v napoto. Na primer pri športnih dejavnostih, kot so smučanje, plavanje, potapljanje, plezanje, tek in kolesarstvo, nas očala lahko močno ovirajo. Kombiniranje leč in očal pa tudi ni primerno za vsakega uporabnika, saj je uporaba leč povezana z določenim zdravstvenim tveganjem in prav tako ni priporočljiva prav za vsakogar. Kar 40 % uporabnikov kontaktnih leč naj bi pri nošenju izkusilo suhe oči. 

Izboljšave vida po laserski operaciji oči so res izjemne

Laserska operacija očesa popravi slab vid, vas osvobodi očal in kontaktnih leč, tako da lahko živite svoje življenje polno. Gre za zelo preprost postopek, ki traja od nekaj sekund do le nekaj minut, odvisno od stopnje popravka, ki je potrebna. Največ časa namenimo predpripravam in meritvam očesnih vrednosti. Laserska operacija oči pa traja le nekaj sekund. Z lasersko operacijio oči lahko popravimo:

Starostna slabovidnost (presbiopija) - se pojavi nekje po 40-tem letu starosti

Napredni laser s hladnim žarkom naredi subtilne prilagoditve oblike površine vašega očesa (roženice), popravi njegove drobne nepopolnosti in naredi vaš vid jasnejši in ostrejši. Pacienti so presenečeni nad tem, kako hitro okrevajo in s kakšno hitrostjo lahko uživajo življenje brez očal in kontaktnih leč.

laserska operacija oči

NISO VSI PRIMERNI KANDIDATI ZA OPERACIJO

KDO JE PRIMEREN KANDIDAT ZA LASERSKO ODPRAVO DIOPTRIJE?

1. Stari ste med 18 in 50 let in imate refrakcijsko napako, ki vam slabša vid.

2. Dioptrijo imate stabilno najmanj 1 leto pred datumom zdravljenja (dioptrija v zadnjih 12 mesecih se ni spremenila za več kot 0,5).

3. Vaše oči morajo biti zdrave – brez bolezni in okužb.

Če želite izvedeti več o laserski operaciji dioptrije ter ali ste primerni kandidat za poseg, se lahko brezplačno pogovorite z našo zdravnico oftalmologinjo – Biljana Vasileva.

BREZPLAČNE INDIVIDUALNE MERITVE

Smo ena izmed redkih očesnih klinik, ki ponuja brezplačni pregled in osnovne meritve oči. Tako boste z gotovostjo vedeli ali ste primerni kandidati za lasersko operacijo oči ali ne. Spodaj so navedene vse meritve, ki so vključene v brezplačni pregled.

BREZ REZANJA ROŽENICE

t.i. SmartSurfACE tehnologija omogoča operacijo BREZ DOTIKA ROŽENICE, BREZ REZANJA, BREZ BOLEČINE. Deluje brez sesanja ali reza. SmartPulse naredi površino roženice bolj gladko po laserju in pospeši proces celjenja. Pacient doživi bolj udobno zdravljenje in hitrejše okrevanje.

ODPRAVIMO TUDI STAROSTNO SLABOVIDNOST - PRESBIOPIJO

V naši očesni ambulanti lasersko odstranimo dioptrijo tudi tistim, ki ste stari med 40 – 50 let in imate težave z jasnim vidom na blizu, zlasti pri branju, pri delu za računalnikom, med šivanjem ipd.

BREZPLAČNE INDIVIDUALNE MERITVE

Smo ena izmed redkih očesnih klinik, ki ponuja brezplačni pregled in osnovne meritve oči. Tako boste z gotovostjo vedeli ali ste primerni kandidati za lasersko operacijo oči ali ne. Spodaj so navedene vse meritve, ki so vključene v brezplačni pregled.

BREZ REZANJA ROŽENICE

t.i. SmartSurfACE tehnologija omogoča operacijo BREZ DOTIKA ROŽENICE, BREZ REZANJA, BREZ BOLEČINE. Deluje brez sesanja ali reza. SmartPulse naredi površino roženice bolj gladko po laserju in pospeši proces celjenja. Pacient doživi bolj udobno zdravljenje in hitrejše okrevanje.

NA ENEM OČESU VAM POVRNEMO VID GRATIS

Če se pri nas odločite za lasersko operacijo enega očesa, vam operacijo drugega očesa podarimo.

ODPRAVIMO TUDI STAROSTNO SLABOVIDNOST - PRESBIOPIJO

V naši očesni ambulanti lasersko odstranimo dioptrijo tudi tistim, ki ste stari med 40 – 50 let in imate težave z jasnim vidom na blizu, zlasti pri branju, pri delu za računalnikom, med šivanjem ipd.

V treh korakih do popolnega vida z LUX Okulistiko v Kopru

1. KORAK

Predhodni očesni pregled

2. KORAK

Skupaj izpolnimo obrazec, razložimo pacientu proceduro posega in pripravimo pacienta na laserski poseg

3. KORAK

Laserska operacija oči

Koliko stane laserska operacija oči?

1. Osnovni pregled s katerim ocenimo ali ste pravi kandidati za lasersko odpravo dioptrije, prejmete pri nas BREZPLAČNO. Vključene so naslednje meritve:

2. Cena predoperativnega pregleda je 250,00 EUR in vključuje naslednje meritve:

POZOR! Za kratek čas lahko izkoristite našo akcijo, s katero prejmete predoperativni pregled popolnoma brezplačno! Prijavite se s klikom na spodnji gumbek.

3. Cena za lasersko odpravo dioptrije na enem očesu – navaden Trans PRK stane 890,00 EUR. Cena za lasersko odpravo starostne slabovidnosti oz. presbiopije – PresbyMax stane 1.099,00 EUR po očesu. V ceno je vključeno:

Tukaj preverite kaj pravijo naše stranke o nas

Pomagamo ljudem do jasnega vida brez očal in leč.

Nemška najsodobnejša in svetovno priznana tehnologija: laserski sistem SCHWIND AMARIS

Za izvajanje laserskih operacij je potrebna maksimalna natančnost, saj je človeško oko izjemno občutljivo. Aplikacija laserske tehnologije nam omogoča delo z absolutno natančnostjo. Ta inovativna tehnologija podjetja Schwind, trenutno predstavlja zlati standard v svetu laserskih operacij oči in trden je izbor oftalmologa po vsem svetu.

Pri nas v LUX Okulistiki smo ponosni, da lahko prav vsakega svojega pacienta zdravimo s pomočjo tega vodečega laserskega sistema. Schwind Amaris ponuja maksimalno varnost, neprimerljivo hitrost in zanesljivo natančnost pri vsaki uporabi. Laserska operacija oči s pomočjo sistema Schwind vodijo do veliko hitrejšega procesa okrevanja v primerjavi s tradicionalno obdelavo površine.

Precizno 5D sledenje očem

laserska operacija oči

Uspeh zdravljenja poveča SCHWIND-ov aktivni 5D očesni sledilnik, ki omogoča edinstveno raven natančnosti. Povezan je z diagnostičnimi sistemi SCHWIND in zajame celotno gibanje oči (statično in dinamično) med postopkom za izjemne rezultate.
Med posegom natančno določi in kompenzira naslednje dimenzije gibanja oči:

  1. X-os
  2. Y-os
  3. Horizontalno obračanje
  4. Navpično obračanje
  5. Rotacija oči okoli vidne osi: statična in dinamična ciklotorzija

Aparat zazna tudi spremembno velikosti zenice in se po potrebi prilagodi. V povezavi s 5D sledilnikom oči ta samodejna funkcija zagotavlja pravilno centriranje skozi celoten postopek.

Brez dotika roženice in nežnejši do oči: SCHWIND SmartSurfACE

Strah me je, da mi bo kirurg rezal roženico, da bo tekla kri in da bo operacija zelo boleča.

Ta strah je odveč, saj ima SCHWIND laserski aparat vgrajeno t.i. SmartSurfACE tehnologijo, ki omogoča operacijo BREZ DOTIKA ROŽENICE, BREZ REZANJA, BREZ BOLEČINE.  Laserski aparat združuje prednosti površinske obdelave TransPRK brez dotika z inovativno tehnologijo SCHWIND SmartPulse. V TransPRK se vid natančno popravi skozi zgornje plasti roženice, nežno in brez dotika očesa.

Deluje brez sesanja ali reza. SmartPulse naredi površino roženice bolj gladko po laserju in pospeši proces celjenja. Pacient doživi bolj udobno zdravljenje in hitrejše okrevanje.

Eno dioptrijo kratkovidnosti popravimo z zelo visoko natančnostjo v samo 2,0 sekundah.*

Ali bom lahko držal(a) tako dolgo odprte oči, brez da pomežiknem zaradi izsušenih oči?

Frekvenca impulza 500 Hertz zagotavlja zelo kratek čas posega. Hitra stopnja ponavljanja in kratek čas ablacije 2,0 sekunde na dioptrijo* zagotavljata večjo varnost in udobje pacientom. Je bistveno hitrejši od drugih laserskih sistemov na trgu. Hitrost zdravljenja pomaga preprečiti dehidracijo roženice, saj pacientom ni treba imeti predolgo odprtih oči.

*Brez astigmatizma, 12,5 mm verteksna razdalja, 6 mm optično območje

ČE SE PRIJAVITE NA LASERSKO OPERACIJO DIOPTRIJE NA ENEM OČESU, PREJMETE OPERACIJO DIOPTRIJE NA DRUGEM OČESU GRATIS!

Laserska odprava dioptrije: prijava na 1+1 GRATIS

Pri nas ste v dobrih rokah!

Bi;jana Vasileva Dr. med. spec. oftalmolog

Spoznajte očesno zdravnico Biljano Vasilevo dr. med. spec. oftalmolog

  • Specializirala sem iz oftalmologije na oftalmološkem oddelku SB Novo mesto in na Očesni kliniki v Ljubljani.
  • Sem registrirana kot spec. oftalmolog pri Zdravniški zbornici v Sloveniji in v Veliki Britaniji.
  • Opravljala sem dodatno strokovno izobraževanje na Royal College of Ophthalmologists v Veliki Britaniji.
  • Imam več kot 8 let samostojnih izkušenj v oftalmologiji

Preko e-pošte

Pošljite želeni termina na:

Preko telefona

Pošljite želeni termina na:

Obiščite nas osebno

Na spodnjih dveh naslovih:

Obrazec za naročanje

1

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.

View more
STRINJAM SE
ZAVRNI