fbpx Skip to content

Manjši očesni posegi

Odstranitev tujka iz očesa

Očesni posegi pomeni odstranitev tujka iz roženice (npr. kovine, stekla, lesa, plastike, peska). Ta postopek, ki ga je treba izvesti pravočasno, da se preprečijo dolgotrajne bolečine v očeh ter morebitni zapleti in okužbe.

Pri tujku, ki se zapiči v oko, si sami ne morete pomagati. Ključnega pomena je čim hitrejši pregled pri oftalmologu. Kovinski tujki so drugi najpogostejši tujki, ki se običajno zapičijo v roženico in jih je skoraj vedno treba odstraniti pri oftalmologu. Nikar ne čakajte predolgo, saj lahko pride do keratitisa, vnetja roženice ali trajne brazgotine na roženici, ki lahko celo življenje ovira vid.

očesni posegi
očesni posegi

Operacija Halacij

Halacij je počasi razvijajoča kepa, ki nastane zaradi zamašitve in otekanja oljne žleze na veki. Pojavi se, kadar se vname ali zamaši ena od žlez na robu veke, kar prepreči izločanje maščobnih olj. 

Zatrdlina nastaja počasi in ponavadi ni boleča. A sčasoma lahko veka pordi, zateče ali postane občutljiva na dotik. Halacij na veki lahko postane celo tako velik, da pritiska na oko in povzroči zamegljen vid.

Odstranitev kožnih izrastkov na vekah

Odstranjevanje papiloma in fibroma, če povzroča draženje ali je za pacienta kozmetično nesprejemljivo.

Operacija ječmena

Ječmen nastane praktično čez noč, močno boli in je videti kot gnojni mozoljček na robu zgornje ali spodnje veke.

Ječmen nastane zaradi bakterijske okužbe, zato je nalezljiv in ga je potrebno čimprej zdraviti. V naši ambulanti opravimo operativni poseg v 5-10 minutah. Veka je omrtvičena, tako da je poseg popolnoma neboleč in prijeten.

Epilacija trepalnic

Enostaven način odstranjevanja napačno usmerjenih trepalnic, ki dražijo roženico.

Rezervirajte termin

Obrazec za naročanje

1
×

DRAGE STRANKE,
OBVEŠČAMO VAS DA OD 15.07.2024 DO 15.08.2024 SMO ZAPRTI ZARADI LETNEGA DOPUSTA. ZA VPRAŠANJA NAS LAHKO POKLIČETE NA 05- 902-17-40.
NAJLEPŠA HVALA ZA RAZUMEVANJE
LUX OČESNI CENTER